För dig som är elbilsägare i bostadsrättsförening

Det blir allt vanligare att folk som köper ny bil väljer elbil istället för en fossildriven bil. I februari 2022 var över 50 procent av alla nyregistrerade bilar antingen elbil eller hybridbil.

Elbilar är bevisat sig bättre ur miljösynpunkt än bensindrivna och dieseldrivna bilar. Men, för att det ska vara smidigt att ha elbil krävs lättillgänglig laddning.

Smidigt med gemensamma lösningar

Du som är, eller vill bli, elbilsägare kan prata med din bostadsrättsförening om gemensamma lösningar. Att installera laddstolpar i bostadsområdet gör det lätt att ladda för alla elbilsägare i föreningen. Det kan till och med gynna boende som inte har elbil, då det är attraktivt för möjliga köpare. På så sätt kan laddstolpar höja värdet på föreningens bostäder. Att föreningen satsar på elbilar visar dessutom att den värnar om miljön.

Du kan också skaffa egen laddning

Om du hellre vill satsa på en egen lösning kan du också investera i en egen laddbox till din bostad. När du skaffar egen laddbox kan du ansöka om att få ladda-hemma-stödet, ett bidrag som täcker hälften av kostnaderna av att installera laddbox i ditt hem. Ta en titt online för att jämföra olika lösningar och se vilken som är bäst för dig.